Lazy Sunday
Oct
20
to Oct 21

Lazy Sunday

Visst känns helgerna aningen för korta ibland? Känner du så har vi ett litet förslag. Förläng en helg i oktober genom att tillbringa söndag - måndag hos oss i Villa Strömsfors.

Så här vill vi ha det på våra Lazy Sundays;

Checka in på eftermiddagen, ta en promenad, basta eller kanske läs en bok. Vi bjuder på eftermiddagsfika när det passar er. Vid 19-tiden serverar vi en skön tvårätters middag. Vill du tar du en drink i baren innan eller efter middagen. På måndag har vi frukosten klar redan vid 7-tiden om du har bråttom till jobbet. (Självklart har du möjlighet att sova lite längre om du vill ; )).

Ni övernattar i ett av våra unikt inredda sovrum med avslappnande färgsättning, fluffiga täcken och drömlika toner. Morgonen efter bjuds ni in i köket där frukosten serveras på den gamla järnspisen. 

Detta blir en sommarkväll för alla sinnen!
3700:- för två personer som delar dubbelrum. Ankomst vid kl 15, utcheckning senast 11.00
750:- per person för endast eftermiddagsfika och middag på söndagen.

Betalning sker i samband bokning och skickad bekräftelse.
Vistelsen/middagen är avbokningsbar fram till 1 månad innan ankomst. Därefter till 25% av kostnaden. Avbokning närmare än 48 h innan ankomst debiteras fullt.

Boka din Lazy Sunday!

Betalning sker per faktura i samband med bokning. Avbokning är möjligt fram till 1 månad innan ankomst därefter till 25% av kostnaden. Avbokning med mindre än 2 dagar till ankomst debiteras med full kostnad.

Rum no 2, med utsikt mot sydväst - mot dammen, poolen och bruket. Foto: Kappelphoto.

Rum no 2, med utsikt mot sydväst - mot dammen, poolen och bruket. Foto: Kappelphoto.

View Event →
Solala i bruket och middag i villan
Nov
22
5:15 PM17:15

Solala i bruket och middag i villan

Novemberkonsert med Solala!

Det här blir en fredagskväll att minnas. Vi tänker oss en kväll för alla sinnen. Vacker musik, en storslagen scen och sedan ljus och värme uppe i villan.

Vi har lånat våra goda grannars gamla bruk för själva konserten. Därinne är det magiskt vackert, men lite kallt. Vi värmer oss med varm choklad och tjocka tröjor för konsertlokalen är inte uppvärmd med mer än gasolvärmare.  Efter konserten finns det möjlighet att vara med på efterkalaset uppe i Villan. Där serveras middag och Solala har lovat oss ett par extra låtar lagom till desserten.

Det finns även möjlighet att bo över i villan. Då ingår såklart en härlig frukost och en skön lördagsförmiddag i villan (pris för boende och middag: 2300 kr per person - del i dubbelrum) . Rummen är fullbokade!

Om bandet: Solala är en vokal powertrio med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en hisnande varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument. De skapar magi på scener runt om i Sverige och drar fulla hus överallt. Publiken har -via deras sångvideos från köket -växt lavinartat under åren. Trion består av: Olle Bergel, Jens Lindvall och Anders Gabrielson.

Konserten börjar kl 18.00 och slutar ca 20.00 (inkl. paus).
Insläpp på Strömfors Bruk: 17.15
Biljettpris: 400kr + serviceavgift
Länk till biljettbokningen. Konserten är ett samarrangemang med Strenge & Wingren AB

Det finns möjlighet att köpa öl, vin och värmande drycker samt enklare mat nere i konsertlokalen innan vi startar samt i pausen.
Middagen efter konserten i Villa Strömsfors kostar 500 kr. Du bokar middagen direkt av oss, precis detsamma gäller boendet. Middag och boende är fullbokat.

solala rockbjörnen.jpg
View Event →
Julmiddag utan dess like
Nov
29
to Dec 21

Julmiddag utan dess like

Vår julmiddag har tydlig inspiration av det vi längtar efter kring jul.

Hos oss får du middagen serverad vid bordet. Vårt mål är att du ska få en härlig upplevelse för alla sinnen (utan köer och halvtomma fat, som lätt är fallet vid julbord ; )). Vi avslutar måltiden med ett gottebord där hemlagade struvor trängs med juliga kolor och vår egen ostkaka. Vill du veta menyn mer så är du välkommen att höra av dig till oss när det närmar sig, men ibland är det roligt med lite överraskningar. Till middagen erbjuder vi ett passande dryckespaket, självklart finns det i två varianter; med och utan alkohol. Till gottebordet serveras kaffe, the och avecvagnen rullar fram om man vill runda av med något starkt till kaffet.

Kvällen börjar från kl 18:00 med en fördrink och sen sätter vi oss till bords vid 19-tiden. Det har visat sig att kvällen slutar vid ganska olika tid, beroende på hur gästerna vill ha det!

För sällskap som önskar övernatta är vi redo att välkomna er från kl 15.00. Då finns lite enklare fika framdukat och det är möjligt att ta en bastu och se sig om i villan i lugn och ro. Morgonen efter julmiddagen bjuder vi på en mysig frukostbuffé som står uppdukad i köket.


Priset för julmiddag är 750:- per person (ex dryck). 
Övernattning i dubbelrum (för 1-2 personer) med frukost 2500:- per person (vi har 9 dubbelrum i Villan). 
Vi tar i första läget emot bokningar med sällskap om minst 8 personer för julmiddag. Bokar du även övernattning kan du boka för två personer och uppåt. Vi kommer eventuellt ha en dialog med er kring datumet för er bokning med övernattning, så att ni får en så härlig vistelse som möjligt.

Vi ser fram emot en jul utan dess like - hos oss i Villa Strömsfors!

Tillgängliga datum (med reservation för att ändringar kan ske):
Fredag 29 november
Lördag 30 november
Torsdag 5 december
Fredag 13 december (Fullbokat)
Lördag 14 december
Torsdag 19 december
Fredag 20 december
Lördag 21 december

Välkommen med din bokning; info@villastromsfors.se

Hoppas vi ses en julig kväll i villan!


Ps. Som vanligt är det alltid möjligt att boka hela Villan utöver dessa datum. Vi har fortfarande ledigt i villan några dagar i början av veckorna i december. Får vi många förfrågningar kan fler dagar med öppna middagar adderas efter hand.

julmiddag.jpg
View Event →

Whisky, middag och övernattning
Oct
12
to Oct 13

Whisky, middag och övernattning

Lördag den 12 oktober får vi besök av Reine Patriksson. Reine driver Brygghuset i Fiskebäckskil som har Sveriges i särklass största utbud av maltwhisky. Reine kommer hålla en provning med sex drycker. Han guidar er i allt från tillverkningskonsten, vad som gör att svenskarna älskar whisky och naturligtvis om smakerna och dofterna. Därefter njuter vi av en säsongskomponerad middag tillsammans i våra matsalar. En kväll för alla sinnen!

reine.JPG


Eftermiddagen startar kl 16:00 för de som checkar in och bor över hos oss. Då hinner man med en stund i bastun eller en kopp kaffe på verandan innan provningen. 
Önskar man bara vara med på provning och middag så sluter man upp kl 17:00.
Omkring kl 17:15 börjar sedan provningen och den tar närmare 2,5 h. Därefter serveras middagen i matsalarna och vi tror att middagen med kaffe avslutas omkring 22-tiden. 

Pris för spritprovning, middag, övernattning och frukost - 2700:- per person. Fullbokat!
Pris för spritprovning och, middag - 1250:- per person. Några platser kvar!

Betalning sker per faktura i samband med bokning. Avbokning är möjligt fram till 1 månad innan ankomst därefter till 25% av kostnaden. Avbokning med mindre än 2 dagar till ankomst debiteras med full kostnad.

_ML58738_Webb.jpg

Skicka din förfrågan och kom och njut med oss denna kväll!

View Event →
Skördemiddag - med övernattning, om du vill!
Oct
11
to Oct 12

Skördemiddag - med övernattning, om du vill!

Skördemiddag på Mattias vis!

När höstmörkret börjar bli mer kompakt, och innan det blir riktigt kallt vill vi njuta allt vad vi orkar av det som har skördats på nära håll. Fredagen den 11 oktober är du välkommen på skördemiddag. Svamp, kål och viltkött känns så rätt såhär års! Kvällens kock, Mattias Brant, har redan börjat fundera på menyn!

Middagen startar vid 19.00, men den som vill är välkommen från 18.00, kanske vill man njuta av en drink i baren eller ett glas bubbel innan middagen?

Vill du bo över oss oss är du välkommen redan vid 16.00. Då bjuder vi på fika. Sedan hinner ni ta en bastu eller kanske bara sitta och ha det gott i varandras sällskap en stund innan middagen.

Pris för tre rätters middag; 750 kr per person. Få platser kvar!

Pris för middag med övernattning och frukost samt eftermiddagsfika när ni kommer: 2 500 kr per person (del i dubbelrum). Fullbokat

Klicka här för att skicka din förfrågan

Betalning sker med faktura i samband med bokning. Avbokning är möjlig fram till en månad innan ankomst, därefter till 25% av kostnaden. Avbokning med mindre än två dagar (48 H) till ankomst debiteras med full kostnad.

View Event →
Vinprovning och övernattning
Sep
21
to Sep 22

Vinprovning och övernattning

Vår sommelier Matthias Pettersson håller vinprovning, vi njuter av en säsongskomponerad meny och Matthias berättar hur man ska tänka när man kombinerar mat och vin. En kväll för alla sinnen!

Eftermiddagen startar kl 16:00 för de som checkar in och bor över hos oss. Då hinner man med en stund i bastun eller en kopp kaffe på verandan innan vinprovningen. 
Önskar man bara vara med på vinprovning och middag så sluter man upp kl 17:00.
Kl 17:15 börjar sedan vinprovningen och den tar omkring 1-2 h. Därefter serveras middag med vinpaket och vi tror att middagen med kaffe avslutas omkring 22-tiden. 

Pris för vinprovning, middag med vinpaket, övernattning och frukost - 2700:- per person. (fullbokat)
Pris för vinprovning, middag och vinpaket - 1500:- per person. (Några platser kvar)

Betalning sker per faktura i samband med bokning. Avbokning är möjligt fram till 1 månad innan ankomst därefter till 25% av kostnaden. Avbokning med mindre än 2 dagar till ankomst debiteras med full kostnad.

Skicka din förfrågan och kom och njut med oss denna kväll!

View Event →
Champagneprovning och övernattning
Sep
20
to Sep 21

Champagneprovning och övernattning

Vår sommelier Matthias Pettersson håller champagneprovning, vi njuter av en säsongskomponerad meny och Matthias berättar hur man ska tänka när man kombinerar mat och vin. En kväll för alla sinnen!

Eftermiddagen startar kl 16:00 för de som checkar in och bor över hos oss. Då hinner man med en stund i bastun eller en kopp kaffe på verandan innan champagneprovningen. 
Önskar man bara vara med på champagneprovningen och middag så sluter man upp kl 17:00.
Kl 17:15 börjar sedan provningen och den tar omkring 1-2 h. Därefter serveras middag med vinpaket och vi tror att middagen med kaffe avslutas omkring 22-tiden. 

För den som önskar övernatta så stannar ni kvar i ett av våra unikt inredda sovrum och frukost dagen efter serverar vi på den gamla järnspisen inne i köket.

Pris för champagneprovning, middag med vinpaket, övernattning och frukost - 2700:- per person. (Fullbokat)
Pris för champagneprovning, middag och vinpaket - 1500:- per person. (Några platser kvar).

Betalning sker per faktura i samband med bokning. Avbokning är möjligt fram till 1 månad innan ankomst därefter till 25% av kostnaden. Avbokning med mindre än 2 dagar till ankomst debiteras med full kostnad.

Skicka din förfrågan och kom och njut med oss denna kväll!

View Event →
Sommarnatt i Villan
Jun
5
to Jun 6

Sommarnatt i Villan

En sommarnatt i Sveriges vackraste Villa. 

Ankomst vid kl 15 och så håller vi tummarna för strålande solsken och att vistelsen kan starta med ett härligt dopp i poolen, lemonad och något riktigt gott att snacksa på. 

Vid 19-tiden serverar vi middag och då finns det även möjlighet att ansluta till endast middagen. Är det fortfarande varmt får man mer än gärna sitta ute, annars serveras middagen inne i matsalarna tillsammans med övriga gäster för kvällen. Vi tänker oss somriga smaker som njuts både av ögon, gom och själ.

Ni övernattar i ett av våra unikt inredda sovrum med avslappnande färgsättning, fluffiga täcken och drömlika toner. Morgonen efter bjuds ni in i köket där frukosten serveras på den gamla järnspisen. 

Detta blir en sommarkväll för alla sinnen!
2500:- per person för del i dubbelrum
750:- per person för endast middag

Betalning sker i samband bokning och skickad bekräftelse.
Vistelsen/middagen är avbokningsbar fram till 1 månad innan ankomst. Därefter till 25% av kostnaden. 

Boka din sommarnatt i Villan!

VS-56279.jpg
View Event →
Vinprovning, middag och övernattning med italienskt tema
May
29
to May 30

Vinprovning, middag och övernattning med italienskt tema

Dagen innan Kristi himmelsfärd återtar vi förra årets succé - en italensk kväll i Villa Strömsfors!

Kvällen bjuder på vinprovning vid ett par olika stationer i Villan. Vid fint väder håller vi oss ute runt poolen och i pergolan. Som gäst är man välkommen för provning kl 16:00 och kvällen italienska middag serveras därefter, troligtvis strax efter kl 18. Kanske vill ni även stanna över och njuta av vår härliga frukost som finns uppdukad i köket dagen efter? I så fall checkar ni in redan kl 15:00 på eftermiddagen och njuter av ett av våra vackert inredda sovrum. Efter frukosten dagen efter checkar ni ut omkring kl 11 men kanske hinner ni även med ett morgondopp i poolen.

990:- per person - vinprovning och middag (platser kvar!)
2600:- per person - vinprovning, middag, övernattning och frukost (fullbokat)

Betalning sker i samband bokning och skickad bekräftelse.
Vistelsen/middagen är avbokningsbar fram till 1 månad innan ankomst. Därefter till 25% av kostnaden. 

Boka din italienska kväll i Villan här!

italiensk afton.jpg
View Event →
Lofsan i Villan
May
17
to May 19

Lofsan i Villan

Fredag till söndag fylls Villan av träningssugna tjejer som får ta del av allt från backträning till poolhäng och äta de vackraste av måltider och power-fikor. Helgen med Lovisa ”Lofsan” Sandström kommer ha allt och vi garanterar dig årets värsta och bästa träningsvärk!

17 personer har möjlighet att stanna hos oss med Lofsan under hela helgen. Vi på fredagen kl 16:00 med incheckning. Därefter följer träningspass, föreläsning, middagar, övernattning i våra dubbelrum och om vädret tillåter – det skönaste poolhänget som Sverige har skådat.
Efter två dygn av inspiration så avslutar vi söndagen omkring kl 13 med lunch innan hemfärd. Priset för hela helgen är 5500:- per person för del i dubbelrum. Det går jättebra att komma ensam och då får man dela rum med en annan träningssugen kvinna!

Det finns även möjlighet att vara med och träna endast på lördagen. Då ligger priset istället på 1600:- per person. Lördagen börjar kl 8:30 med en enklare frukost. Det blir träning både på förmiddagen och eftermiddagen, föreläsning, lunch, möjlighet till bastu och poolhäng och massor av nyttigt power-fika.

Anmälan till eventet är bindande. Betalning sker under januari månad. Vid eventuell avbokning finns det möjlighet till 50% återbetalning mot uppvisande av läkarintyg.

180305Lofsan0472_webb.jpg
View Event →
Helg med inspiratören Anna Starrén
Apr
12
to Apr 14

Helg med inspiratören Anna Starrén

AS1.jpeg

Fredagen den 12 april bjuder Anna Starrén in till en hel helg av vårknoppar, primörer och grödor.

Anna jobbar som florist, inspiratör, kreatör och föreläsare och var fram tills nyligen en del av designkollektivet Oddbirds.

Vi börjar denna helg med att checka in, komma till ro och lära känna gruppen tillsammans över kvällens middag. Det blir frukostar, fikor, middagar och kanske ett härligt glas vin för den som önskar.
Anna med all hennes kunskap kommer att inspirera till kreation inom allt från inredning till hur man ska tänka när man planterar och tar hand om vårens och sommarens knoppar. På söndagen efter frukost vinkar vi adjö till varandra och med varma hjärtan och sinnen far vi så hemåt.

Pris för del i dubbelrum med helpension - 5500:- per person

 
VS-56082_Webb.jpg
 

Bastun tar ungefär 30 minuter att värma upp och ligger längst ner i källaren. Självklart kommer Anna ta med er på en tur i Villans alla vrår och säkert hinner ni också med en bastu under helgen.

Vistelsen i Villan är avslappnad, ostörd, varm och god – så som vi tycker att det ska vara när man kommer bort till någon man tycker riktigt mycket om!

View Event →
Lisa Lemke gästspelar
Mar
30
to Apr 1

Lisa Lemke gästspelar

FULLBOKAT!

Jublande inbjuder vi till gästspel av fantastiska tv-kändis-kocken Lisa Lemke och hennes man Marcus Nordgren. Det kommer bli två magiska kvällar med plockmat, pizzaäventyr och möjlighet att ställa massor av frågor till Lisa och Marcus. Och vi garanterar två kvällar med massor av mat och energi som är värmer både för mage och själ.

Vi kommer ha 3 sittningar under kvällarna; 18:00, 18:30 och 19:00. Bara välj och vraka. 

Kvällen kostar 750:- per person. Vill du stanna över och njuta av sovmorgon och frukost i Villan vill vi gärna det! Paketet ligger i så fall på 2500:- per person. Incheckning sker kl 17:00, frukosten serveras först kl 9:30 och utcheckning sker kl 13:00. Vill man stanna helg helgen går det superbra. Priset ligger i så fall på 4000:- per person från fredag till söndag. På lördagen rekommenderar vi en utflykt till Limmared för lite shopping i Sveriges second-hand-mecka och en lunch i Glasets hus för att sedan komma tillbaka och värma upp sig i vår bastu innan lördagskvällen väntar men ytterligare en härlig middag!

Hoppas vi ses i Villan när Lisa och Markus livar upp vår helg!

Betalning sker per faktura i samband med bokning. Avbokning är möjligt fram till 1 månad innan ankomst därefter till 25% av kostnaden. Avbokning med mindre än 2 dagar till ankomst debiteras med full kostnad.

Klicka här för att skicka din förfrågan

View Event →
Vinprovning och övernattning
Jan
18
to Jan 19

Vinprovning och övernattning

Vår sommelier Matthias Pettersson håller vinprovning, vi njuter av en säsongskomponerad meny och Matthias berättar hur man ska tänka när man kombinerar mat och vin. En kväll för alla sinnen!

Eftermiddagen startar kl 15:00 för de som checkar in och bor över hos oss. Då hinner man med en stund i bastun eller en kopp kaffe på verandan innan vinprovningen. 
Önskar man bara vara med på vinprovning och middag så sluter man upp kl 17:00.
Kl 17:10 börjar sedan vinprovningen och den tar omkring 1-2 h. Därefter serveras middag med vinpaket och vi tror att middagen med kaffe avslutas omkring 22-tiden. 

Pris för vinprovning, middag med vinpaket, övernattning och frukost - 2700:- per person.
Pris för vinprovning, middag och vinpaket - 1400:- per person.

Betalning sker per faktura i samband med bokning. Avbokning är möjligt fram till 1 månad innan ankomst därefter till 25% av kostnaden. Avbokning med mindre än 2 dagar till ankomst debiteras med full kostnad.

Skicka din förfrågan och kom och njut med oss denna kväll!

View Event →
Afternoon Tea - Fullbokat
Oct
7
2:30 PM14:30

Afternoon Tea - Fullbokat

Under 2 timmar, bjuder vi in till Afternoon Tea.

Mellan kl 14:30-16:30 dukar vi upp med kakor, scones och såklart kaffe och the! Självklart finns även bubblande champagne, både med och utan alkohol, för den som vill köpa till och göra besöket hos oss ännu lite lyxigare.

Det är fri placering i Villan och buffén kommer att dukas upp i köket och i spelrummet eller Moriska rummet som det också kallas. Förhoppningsvis är det strålande solsken och man får gärna ta med sitt the ut och sätta sig i pergolan. Max antal gäster är 80 personer så boka ditt Afternoon Tea redan nu.

Pris: 300:- per person (barn mellan 0-2 år följer med gratis)
Du kan avboka din plats fram till 2 veckor innan ankomst. Därefter till 25% av kostnaden.

Boka ditt Afternoon Tea här

VS-56368.jpg
View Event →
Afternoon Tea - Fullbokat
Sep
16
2:30 PM14:30

Afternoon Tea - Fullbokat

Under 2 timmar, bjuder vi in till Afternoon Tea.

Mellan kl 14:30-16:30 dukar vi upp med kakor, scones och såklart kaffe och the! Självklart finns även bubblande champagne, både med och utan alkohol, för den som vill köpa till och göra besöket hos oss ännu lite lyxigare.

Det är fri placering i Villan och buffén kommer att dukas upp i köket och i spelrummet eller Moriska rummet som det också kallas. Förhoppningsvis är det strålande solsken och man får gärna ta med sitt the ut och sätta sig i pergolan. Max antal gäster är 80 personer så boka ditt Afternoon Tea redan nu.

Pris: 300:- per person (barn mellan 0-2 år följer med gratis)
Du kan avboka din plats fram till 2 veckor innan ankomst. Därefter till 25% av kostnaden.

Boka dina the-platser här. 

 

VS-56368.jpg
View Event →
Golfa, bada och njut - Fullbokat
Aug
24
to Aug 25

Golfa, bada och njut - Fullbokat

Golfhelg i Sveriges vackraste Villa med bara 5 minuter till Kinds GK som har några av Sveriges bästa greener. Den kombinationen blir oslagbar!

I Villan är det möjligt att checka in kl 15:00 denna dag. Vill ni komma förbi oss tidigare än så för att starta vistelsen med golfen går det jättebra. Ni bokar starttiden på golf.se och sedan får ni greenfee-biljetterna av oss. Ni väljer således det som passar er bäst - golf före, under eller efter vistelsen i Villan. Golfar ni innan vistelsen och gör en HIO på hål 13 - Villa Strömsfors-hålet bjuder vi på bubbel när ni kommer tillbaka från golfbanan!

Vid 19-tiden serverar vi middag i våra matsalar. Är det fortfarande varmt ute får man gärna äta vid poolen. Annars sitter vi inne i matsalarna tillsammans med övriga gäster. Vi tänker oss somriga smaker som njuts både av ögon och gom. 
Ni övernattar i ett av våra unikt inredda sovrum med avslappnande färgsättning, fluffiga täcken och drömlika toner. Morgonen efter bjuds ni in i köket där frukosten serveras på den gamla järnspisen. 

2500:- per person för del i dubbelrum
Vistelsen är avbokningsbar fram till 2 veckor innan ankomst. Sedan till 50% av kostnaden. 

Boka din golfhelg här!

_ML58553.jpg
View Event →
Hotellkväll
Apr
6
to Apr 7

Hotellkväll

Fredagen den 6 april blir det tantfika, rundtur med bubblor, trerättersmiddag och läckra drinkar för den som önskar.

Vistelsen börjar vid kl 14 och då serveras vårt tantfika i våra salonger. Tantfikat är en hyllning till alla tanter som bakat i Villan genom åren. Vårt tantfika för dagen innehåller vad vi, de små tanterna i Villan, fick känsla för just idag. Kanske är det semmelprovning, någon fräck rawfood-fika eller så enkelt som sju sorters kakor.

Middagen serveras kl 19 i matsalarna och man sitter ner tillsammans med de andra gästerna i Villan. Våra kockar komponerar menyn för kvällen men tar gärna hänsyn till allergier, dieter och önskemål. Tillsammans med vår sommelier komponeras sedan vinpaketen på bästa vis men vill man hellre dricka någonting annat så tar man det som faller en bäst i smaken.

På lördagsmorgonen serverar vi vår frukostbuffé i köket. Här finns croissanter, juicer, kaffe och goda pålägg. Men ingen frukost är den andra lik, precis som när man kommer till olika vänner. De har sina egna favoriter.

 
VS-56082_Webb.jpg
 

Bastun tar ungefär 30 minuter att värma upp och ligger längst ner i källaren. Kanske hinner ni med en bastu innan utcheck eller så hann ni med en värmande stund redan efter middagen.

Vistelsen i Villan är avslappnad, ostörd, varm och god – så som vi tycker att det ska vara när man kommer bort till någon man tycker riktigt mycket om!

View Event →